Неговата художествена инсталация , се появи наскоро на мястото на бившия

...
Неговата художествена инсталация , се появи наскоро на мястото на бившия
Коментари Харесай

Предстоящото минало и бившето бъдеще

Неговата художествена апаратура " ", се появи неотдавна на мястото на някогашния пантеон с мумията на комунистическия деспот Георги Димитров в София. Художественият обект, по програмата " Навън " за експониране на изкуство в градска среда, повдигна социална полемика по следните въпроси:
Какво от предишното желаеме да запазим и какво в никакъв случай да не повтаряме? Кои са концепциите за бъдещето, които имат капацитета да ни сплотяват? Какво може актуалното изкуство? Как обособените персони реагират на художествени провокации в обществена среда? Какво е равнището на публичния диалог с сходен заряд?
Краси Терзиев реферира и към писателите Борхес и Георги Господинов, които с романите си оферират сходно чувство. " От една страна сме изкушени да преобразяваме разнообразни моменти от предишното още веднъж и още веднъж, а от друга - все по-малко рационални визии за бъдещето срещаме ".

Чуйте аудиото!



Последвайте ни в: - - -

Източник: Между предишното което е на път да се случи и бъдещето което към този момент е било/колаж: Петя Александрова, Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР